Tek podnebne solidarnosti

V času od 15. maja (Svetovni dan podnebnih sprememb) do 5. junija (Svetovni dan okolja) smo na PŠ Dolenja Nemška vas izvedli solidarnostni tek, ki ga v Sloveniji že 12. leto organizira Slovenska karitas, v okviru katerega otroci tečejo v solidarnosti do ljudi v revnejših državah, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo.

Slovenska karitas bo za vsak pretečeni km podarila 1 EUR, kolikor stane sadika drevesa v Afriki. Zbrana sredstva bo posredovala Karitas v Keniji in Malaviju, kjer že danes občutijo hude posledice podnebnih sprememb, predvsem s povečanjem sušnih obdobij. Sodelavci lokalnih Karitas v Afriki bodo s pomočjo darovanih sredstev kupili sadike dreves in jih skupaj z mladimi posadili. S tem se bo v teh krajih trajno blažil vpliv posledic podnebnih sprememb.

V teku podnebne solidarnosti so sodelovali vsi učenci naše šole in skupaj pretekli 345 km. Kar pomeni, da bo Slovenska karitas v našem imenu prispevala 345 EUR (345 sadik dreves), ki jih bodo posadili v Afriki.

 

  Bravo naši solidarnostni tekači.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost