Kros in Olimpijski dan

Na naši šoli smo doživeli izjemen športni petek, 21. junija, ki je združil dve pomembni priložnosti. Učenci od 1. do 5. razreda so se pomerili v krosu, kjer so pokazali svojo vzdržljivost, športni duh in medsebojno podporo. Vsi tekmovalci so se izjemno trudili, na koncu pa so bili zmagovalci prav vsi, saj so dokazali, da šport združuje in navdihuje. Najhitrejšim smo podelili tudi medalje, stopili pa so na zmagovalne stopničke.

Ob tej priložnosti smo na naši šoli praznovali tudi Olimpijski dan, s katerim smo obeležili 130 let od prvih olimpijskih iger moderne dobe. To pomembno obletnico smo počastili s številnimi aktivnostmi, ki so spodbujale olimpijske vrednote – prijateljstvo, spoštovanje in odličnost. Olimpijski dan je bil izveden s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, regijske pisarne Novo mesto, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

V posebno čast nam je bila gostiti olimpijko Majo Vtič, našo učiteljico,  ki nas je s svojo prisotnostjo in zgodbami iz svojega športnega življenja navdihnila ter spodbudila naše učence k sanjam in vztrajnosti. Maja Vtič je z nami delila svoje izkušnje iz sveta športa, odgovarjala na vprašanja in nas vse skupaj opomnila, kako pomembno je slediti svojim ciljem.

Naši učenci so imeli priložnost spoznati pravega športnega idola in se zavedati, da je z voljo in predanostjo mogoče doseči velike stvari. Dan je bil poln veselja, smeha in športnega duha. V nadaljevanju je sledil še kviz in prav prisrčne nagrade za vsak pravilen odgovor. Ob koncu dneva pa smo simbolično skupaj odtekli še olimpijski krog, nato pa se zasluženo posladkali s sladoledom in napolitankami. 

Še enkrat hvala gospe Patricii Jerman in Regijski pisarni Olimpijskega komiteja Novo mesto za organizacijo dogodka in podeljene nagrade.

N. Marn

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost