Otvoritev prenovljene in dozidane šole v Dolenji Nemški vasi

V petek, 13. oktobra 2023 je v telovadnici PŠ Dolenja Nemška vas potekala slovesna otvoritev prenovljene in dozidane šole. Na prireditvi je navzoče najprej s slovensko himno pozdravila Komorna skupina trobil Glasbene šole Trebnje, z nagovorom pa je nadaljevala vršilka dolžnosti ravnatelja Ana Kastigar. Omenila je, da je razširitev podružnične šole močno razbremenila prostorsko stisko na matični šoli, prav tako pa delo sedaj poteka v moderno opremljenih učilnicah. Šola je pridobila 10 novih razredov, večjo knjižnico, multimedijsko učilnico ter kuhinjo z jedilnico. Šola ima tudi veliko zunanje igrišče z otroškimi igrali in košarkarskim igriščem. V nadaljevanju je k besedi povabila županjo Občine Trebnje Matejo Povhe. Županja je predstavila znesek investicije ter potek gradnje. S pozdravnim nagovorom je nadaljeval vršilec dolžnosti direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje Rado Kostrevc.

Gostje so uživali v dramski igri, petju in plesu učencev podružnične in matične šole. Ob zaključku kulturnega programa so učenci zapeli še himno PŠ Dolenja Nemška vas, nato pa je napovedovalec obiskovalce povabil k slavnostnemu prerezu traku.

Dan je bil uspešno zaključen s sprehodom po novih in obstoječih razredih, jedilnici, knjižnici in terasi. Navdušeni obiskovalci so se lahko posladkali z dobrotami, ki so jih pripravile podeželske ženske iz društva Tavžentroža.

Zahvaljujemo se Krajevni skupnosti Dolenja Nemška vas za finančno podporo pri pripravi prireditve, gasilcem PGD Lukovek in PGD Ponikve za prometno varnost, Urošu Paunoviću Kotarju in Zarji Šircelj za povezovanje prireditve, harmonikašu Andražu Kovačiču za spremljanje plesalcev in pevcev, Trebanjskim mažoretam in Društvu podeželskih žena Tavžentroža.

N. Marn

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost