Šola v naravi Cerkno – 1. skupina

Predvidevamo, da se vrnemo ob 16.30 na avtobusno postajališče Podružnične šole Dolenja Nemška vas in nato v Trebnje.

Sem pa tja se sliši po sobah le še pritajeno hihitanje. Za seboj puščamo prvi dan našega letovanja. Na kratko ga bomo predstavili, potem pa na zaslužen počitek.

Ko smo prispeli v hotel, smo se najprej namestili v sobe. Nato smo odšli na kosilo. V skupnem prostoru so nam učitelji predstavili pravila, ki veljajo v domu in program za prvi dan. Po kosilu smo imeli čas za druženje, počitek in pripravo plakatov za predstavitev svoje sobe.  Potem pa nas je čakal težko pričakovan odhod na bazen. Plavalni učitelji so preverili naše znanje plavanja in nas nato razdelili v skupine. Vsaka skupina se je s svojim vaditeljem učila novih spretnosti v bazenu. Po prihodu s plavanja smo odšli na večerjo.  Po večerji je sledil spoznavni večer. Sedaj pa že pridno spimo.

 

Torek, 21. 5. 2019

Prebudili smo se v deževno jutro. Po samopostrežnem zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla v muzej, druga skupina pa je pisala razglednice. Potem smo dejavnosti zamenjali. Pred kosilom pa smo tekmovali še v štafetnih igrah in odšli na krajši sprehod po mestu.

Nekaj učencev je povedalo svoje vtise o obisku muzeja.

Matic Režen: V muzeju sem videl zelo star televizor. Bil je črno-bel in je stal na sredini mize. Zanimivo je bilo branje v primorskem narečju.

Miha Trlep: V muzeju sem izvedel veliko novega. Z veseljem sem si ogledal družino Laufarjev, pri katerih lahko govori samo Ta star.

Neža Zupančič: V muzeju sem videla veliko starih predmetov in slik o življenju nekoč. Zanimive so bile tudi maske Laufarjev. Najbolj všeč mi je bil Pust.

Matija Vidmar: Meni je bilo zelo všeč v muzeju. Naučil sem se vsa imena Laufarjev.

Erin Žlebnik: Najbolj všeč mi je bil posnetek plesa, ki ga na koncu pustovanja zaplešejo Laufarji.

Žiga Volk: Mene pa je navdušila razstavljena bomba in zaporniška vrata.

Matic Radelj: Bilo je zelo lepo in naučil sem se veliko o zgodovini Cerknega. Najbolj všeč so mi bile maske in razlaga njihovih imen.

 

Sreda, 22.5. 2019

Končno je posijalo sonce. Dopoldne smo odšli na ogled mestnih znamenitosti. Pri kosilu smo s tortico in voščilom presenetili današnjo slavljenko Lili.

Popoldne smo utrjevali plavalne veščine. Po večerji smo po plavalnih skupinah ugotavljali plavalne dosežke in jih označili v plavalne knjižice. Prosti čas smo namenili druženju, obiskom in družabnim igram.

 

4. dan, 23.5.2019

Zjutraj je bilo potrebno bujenje, saj smo že pošteno utrujeni. Po dobro prespani noči smo pojedli odličen zajtrk, izbrali najlepše slike včerajšnjega likovnega natečaja in odšli na bazen. Danes smo plavali za osvojitev različnih plavalnih priznanj.Tudi danes smo imeli slavljenca. Po kosilu smo Joštu zapeli in voščili za 9.rojstni dan. Jošt se je posladkal s koščkom torte.

Po kratkem počitku smo polizali slasten sladoled in odšli na bližnje igrišče, kjer smo odigrali med dvema ognjema.

Po večerji pa nas čaka težko pričakovano nočno kopanje. Ker je danes zadnja noč našega bivanja v Cerknem, bomo v pričakovanju skorajšnje vrnitve domov, vsi sladko zaspali. Upamo, da nas tudi vi že nestrpno pričakujete.

5. dan

Za nami je še zadnje plavalno tekmovanje. Po kosilu je sledilo še podelitev priznanj, plavalnih knjižic in obvezno fotografiranje. Ob 14.10 smo krenili na pot. Predvidevamo, da se vrnemo ob 16.30. Prosim, da nas počakate na avtobusni postaji.

Morda vam bo všeč tudi...