Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 16. novembra 2018, smo tudi učenci na PŠ Dolenja Nemška vas zajtrkovali na tradicionalni slovenski način – posladkali smo se s črnim kruhom, namazanim z maslom in medom, poleg pa smo pili domače mleko in grizljali domača jabolka.

Še pred zajtrkom smo izvedeli marsikaj zanimivega in tudi novega. Tako se je pouk pričel malo drugače. Vsi učenci smo se zbrali v šolski jedilnici, kjer nas je pričakala mize, obložena s kruhom  in mlečnimi namazi s kmetije Marn.

Vse dobrote smo na koncu lahko tudi poizkusili. Črni kruh z medom in maslom, pa črni kruh z zelenjavnim namazom, mleko in jabolka …

Zatem smo odšli v razrede in tam pozajtrkovali slovenski zajtrk. Trebuščki so bili polni, mi nasmejani, v glavicah pa nam je odzvanjal slovenski pregovor: Če pade kruhek ti na tla, poberi ga in poljubi ga. Da, to smo se danes naučili. Slovensko domačo hrano moramo spoštovati in se tudi zdravo prehranjevati.

Morda vam bo všeč tudi...